Photo by Chris Marchant Image by Chris Marchant

 Deze week nog zeiden we het weer tegen elkaar. Er hangen veranderingen in de lucht.

In onze vriendenkring ontdekken wij steeds meer dat vrienden bewust andere keuzes maken. Zo hebben we een vriendin die enorm druk is met het ontdekken van natuurlijke voeding en heeft een goede vriend van ons net zijn eerste eerlijke ECO jeans gekocht. De volgende is, na zichzelf al vele malen beloofd te hebben nu echt eens te starten met yoga, net gestart met body balance (dat paste nu eenmaal beter in haar drukke agenda) en zo spraken we een stel dat er een sport van gemaakt heeft om alles wat ze bezitten te minimaliseren, want less is nu eenmaal more. Door al die initiatieven en afwijkende keuzes groeit een energie waar wij blij van worden, die onze mondhoeken doet krullen. We voelen een &JOY-moment aankomen!

En net als onze lieve vrienden, zitten wij ook midden in een verandering en groeit ook ons bewustzijn. Neem bijvoorbeeld ons eet- en drinkpatroon. Vier jaar geleden hebben wij bewust gekozen voor biologisch. Na een vakantie in Italië, waar het fruit zoveel lekkerder smaakt omdat het heeft mogen groeien in de volle Zuid-Europese zon, ging het roer om. Weg met de pakjes en de zakjes. We zeiden onze supermarkt gedag en stapten over naar de biologische eetwinkel Estafette in Amersfoort voor onze wekelijkse boodschappen.

Verder vinden wij het heerlijk om een lekkere koffie te drinken, met veel opgeschuimde melk. Alleen kreeg Sam van de supermarktmelk last van slijmvorming. Vorig jaar ontdekten we balansboerderij het Derde Erf, tussen Amersfoort en Soest in, en haar rauwe melk. Melk direct van de koe, die biologisch groot wordt gebracht. En echt, sinds die tijd heeft Sam nergens meer last van.

En ja, wij eten vlees en vis. Niet veel en vaak, maar we eten het wel. Biologisch, van slagerij de Groene Weg in Amersfoort. Duurder, maar zoveel smakelijker. Ook de gedachte dat deze dieren anders hebben geleefd dan veel van hun soortgenoten voelt gewoon goed.

En zo leren wij tot op de dag van vandaag nog steeds over het maken van gezonde en diervriendelijke keuzes en guess what…Zo zijn we niet alleen gezonder gaan leven en leveren we een kleine bijdrage aan een betere wereld, we worden er tot onze eigen verrassing ook echt blij van. Bezig zijn met anders eten en de nieuwe ervaringen en contacten met bijzondere mensen die dat oplevert, is gewoon heel leuk!

Wil jij ook aan de slag met veranderingen in je levensstijl? Tip: Maak er dan een feestje van. Wees niet te streng voor jezelf, veranderen gaat in kleine stappen en nooit ineens. Alleen als je je bewust bent van je stapjes, kan je ze vieren.

Kortom: &JOY the little steps in life!

 
  • LEEGTE +

        Na een periode waarin ik nog veel bezig was met het in de lucht houden van allerlei zaken, merk ik dat ik nu Lees verder
  • WHEN I IS REPLACED BY WE, ILLNESS BECOMES WELLNESS +

        ‘When I is replaced by we, Illness becomes wellness’. Deze quote van Malcolm X, Amerikaanse voorvechter die streed voor gelijke rechten van de Lees verder
  • GRENZELOOS +

    In onze maatschappij is er veel aandacht voor het verleggen en oprekken van grenzen. Grenzen in tijd, in afstand en in uithoudingsvermogen maar ook in Lees verder
  • GO WITH THE FLOW +

      Het leven is niet statisch maar verandert constant en hoe heerlijk is het dan om niet vast te houden aan een situatie die jou Lees verder
  • HOE DRINK JIJ JE KOFFIE HET LIEFST? +

    Een heerlijke robuuste koffie met schuimende melk nadat ik mijn yin yogales heb gegeven. Of ‘s avonds na het eten voordat ik mij klaar maak Lees verder
  • HERFSTIGE FRITTATA +

      Frittata hebben we ontdekt op ons favoriete eiland Ibiza. Elke keer dat we naar het eiland gaan, logeren we bij Ava & Anil in Lees verder
  • &JOY THE LITTLE STEPS IN LIFE! +

    Image by Chris Marchant  Deze week nog zeiden we het weer tegen elkaar. Er hangen veranderingen in de lucht. In onze vriendenkring ontdekken wij steeds Lees verder
  • 1
  • 2