Frittata

 

Frittata hebben we ontdekt op ons favoriete eiland Ibiza. Elke keer dat we naar het eiland gaan, logeren we bij Ava & Anil in een geweldig apprtement. Ava & Anil hebben het leven in Nederland al jaren geleden ingeruild voor een leven op het Spaanse eiland. Logeren bij hen is altijd een feestje! Op een warme zomerse avond waren we met Ava aan het borrelen in de tuin, toen Anil ons allemaal verraste met een eigengemaakte Spaanse frittata. Eenvoudig, puur, maar enkele ingredienten, simpel en zoooo lekker! Deze herfstige variant met een stevige bite hebben we recent nog gegeten en we waanden ons stiekem weer even in Spanje...

Ingredienten (voor 2 personen)

4 (bij voorkeur biologische) eieren
1 ui in stukjes
2 teentjes knoflook in stukjes
Geraspte kaas (zoveel als je lekker vindt)
1 grote zoete bataat in blokjes
Cherry tomaatjes in 2-en gesneden (ook hiervoor geldt: zoveel als je lekker vindt)
Courgette in schijfjes (en ook hiervoor geldt hetzelfde)
100 gram chorizo

Klop de eieren en voeg hier een scheut (rauwe) melk aan toe. Voeg peper, zout en allerlei kruiden naar keuze toe. Spatel tot slot de gerapste kaas aan het eimengsel toe. Bak daarna de de ui, de knoflook en de bataat in (kokos)olie. Voeg na 10 minuten het eimengsel toe en gooi hierin de cherry tomaatjes, de courgetteschijfjes en de chorizo. Bak dit eimengsel zo'n 20 minuten op laag vuur met een deksel op de pan. De frittata hoeft niet gedraaid te worden. Eet dit heerlijke pure gerecht met wat brood of een lekkere groene salade. Geniet ervan!

 
  • HOE DRINK JIJ JE KOFFIE HET LIEFST? +

    Een heerlijke robuuste koffie met schuimende melk nadat ik mijn yin yogales heb gegeven. Of ‘s avonds na het eten voordat ik mij klaar maak Lees verder
  • VEGAN WIJN EN ZOMERSE SANGRIA +

    Het lijkt erop dat we nog een aantal mooie warme dagen tegoed hebben van moeder Natuur. Laten we het over de ultieme zomerdrank, sangria, hebben! Lees verder
  • THE MEANING OF &JOY! +

    &JOY heeft voor ons allemaal een eigen betekenis, graag deel ik met jullie wat het voor mij op dit moment betekent en hoe ik het Lees verder
  • VAN CASHEW TOT KAAS +

      Dat je van noten en zaden melkachtige drankjes kunt maken wist je waarschijnlijk al. Steeds meer supermarkten verkopen naast dierlijke melk en sojadrank ook Lees verder
  • MASSEER JE HUID IN CONDITIE +

    Ik ben gevraagd een paar keer per jaar te bloggen over massage en aangezien ik daar, tot ergernis van mijn man (die mijn massages overigens Lees verder
  • HERFSTIGE FRITTATA +

      Frittata hebben we ontdekt op ons favoriete eiland Ibiza. Elke keer dat we naar het eiland gaan, logeren we bij Ava & Anil in Lees verder
  • &JOY THE LITTLE STEPS IN LIFE! +

    Image by Chris Marchant  Deze week nog zeiden we het weer tegen elkaar. Er hangen veranderingen in de lucht. In onze vriendenkring ontdekken wij steeds Lees verder
  • 1
  • 2