JOY titel logo corporate

hooizolderraam

HooizoldervaasDE HOOIZOLDER

Aan de rand van Amersfoort, richting Soest, ligt midden in het groen Balansboerderij het Derde Erf. Op deze biologisch dynamische boerderij vind je ons op de hooizolder in een lichte ruimte die van alle gemakken voorzien is. We hebben vrij zicht op het erf en de schaapskooi. Ook hebben we in de ruimte zicht op de dames (en heer) in de stal, de hoofdbewoners. Een echte zen ervaring...

De ruimte is voorzien van een fijne kurkvloer met vloerverwarming, wat een heerlijk klimaat geeft in de koude wintermaanden. Matten, dekentjes en bolsters liggen voor je klaar!

 We hebben een heerlijke zithoek met een keuken waar je voor en na de les iets kan drinken en waar je je kan omkleden.

 

Bordhetderdeerf

 OP HET ERF...

Adres: Birkstraat 125, 3768 HE aan de rand van Amersfoort, richting Soest

Aan het hek van de inrit hangt een groen ovalen bord met daarop het Derde Erf. Direct rechts voor het hek kan je parkeren. Op het erf loop je richting de stal en ga je de stalen buitentrap op. Het kan voorkomen dat je begroet wordt door Henk en Dodo, de boerderij honden. Hun blaf klinkt indrukwekkend, maar ze zijn erg lief. Roep ze maar bij hun naam, je zal zien hoe blij ze daar van worden.

 

 

BALANSBOERDERIJ HET DERDE ERF

koeDe bewoners en eigenaren van deze bijzondere boerderij zijn Joop en Corine, samen met hun kinderen Rebecca, Julius en Sophia. Joop en Corine streven in hun bedrijfsvoering en levenswijze naar een zo natuurlijk mogelijk evenwicht op het erf en in de activiteiten op de boerderij. De basis vormt de melkveehouderij waarbij de 40 koeien hun hoorns dragen en vrij mogen rondlopen in de stal. Daarnaast bieden zij dagbesteding aan en verkopen ze hun eigen melk, vlees, eitjes en boter. In de grote tuin worden streekgroente verbouwd door de vrijwilligers van de Birkenhof en met een groentenabonnement kan je wekelijks een deel van de oogst ophalen. Van donderdag tot en met zaterdag kan je in de Schaapskooi terecht voor een heerlijk kopje thee of koffie met verantwoorde taart. Wil je meer weten over alle activiteiten van Het Derde Erf? Kijk dan op www.hetderdeerf.nl.

 

 

 

JOY embleem corporate web