AstridWIE BEN IK?

Opgewekt, sociale introvert, empathisch, een harde werker die óók het gedoseerd niets-doen steeds beter leert te waarderen, over-denker (gelukkig bestaat er zoiets als yoga en meditatie), natuurliefhebber en wereldverbeteraar, vrouw van een bijzondere man en moeder van een even zo bijzondere dochter. 

In 2005 volgde ik mijn eerste yogalessen. Ik was 28 en zat niet lekker in mijn vel. Door regelmatig yoga te beoefenen en te mediteren heb ik geleerd dat er een plek in mezelf is waar het altijd oké is. Ik heb geleerd hoe ik altijd terug kan keren naar die plek in mezelf waar rust is, waar liefde is, waar alles is wat ik zoek. En omdat ik deze positieve ervaringen graag met anderen wilde delen, ben ik diverse teacher trainings gaan volgen aan onder meer 'De Nieuwe Yogaschool' in Amsterdam. Sinds 2015 geef ik zélf les vanuit mijn eigen onderneming Kirsten Hartevelt.

Ik ben erachter gekomen dat ik een natuurlijke voorkeur heb voor de rustige, meditatieve yogastijlen yn yoga, restorative yoga en yoga nidra. En omdat mindfulness een steeds grotere rol in mijn eigen beoefening én mijn lessen speelt, volg ik sinds 2019 de opleiding tot mindfulnesstrainer. Om hier meer diepte aan te geven, heb ik in de zomer van 2019 een retreat gevolgd in het Franse Plum Village, het klooster van Zen Boeddhist Thich Nhat Hanh. De kern van zijn leer is dat “through mindfulness, we can learn to live happily in the present moment—the only way to truly develop peace, both in one’s self and in the world.”

JOY embleem yoga web 384