Yin yoga is een langzame, maar intense en verstillende vorm. De zittende en liggende houdingen houden we langere tijd aan waardoor diepere lagen, zoals bindweefsel, in je lichaam worden bereikt. De spieren houden we ontspannen. Door de ruimte die we maken in het bindweefsel gaat geblokkeerde energie weer stromen. De energie heeft de tijd om via de lagen onder de huid waar meer yang en activiteit te vinden is, te zakken naar de diepte waar yin en rust aanwezig is. In de stilte en rust is alle tijd om je eigen lichaam te verkennen.

We stimuleren bindweefsel, waardoor gewrichten, pezen en banden soepeler worden. Dit weefsel heeft, anders dan spieren, meer tijd nodig om geactiveerd te worden. Daarom blijven we zo’n 3 minuten in elke houding. Om het lichaam zo goed mogelijk te ontspannen, maken we gebruik van props (hulpmiddelen) zoals bolsters, kussens, dekentjes en blokken. Deze props liggen voor je klaar in de studio!

Volgens de Chinese filosofie werkt yin yoga op meridianen ofwel energiebanen. Door deze energiebanen stroomt onze levenskracht, onze chi. Het is van belang dat deze energie vrij kan stromen. Er zijn 12 hoofdmeridianen. Deze zijn verbonden met organen. Volgens de Chinese opvatting gaat het niet alleen om de fysieke organen in ons lichaam, maar gaat het om de functie die dat orgaan vervult. Als de energie niet goed kan stromen, spreekt men van een stagnatie. Stagnaties vormen de basis voor klachten en later ook ziekte.

Yin yoga helpt ons om de energiebanen vrij te houden en de energie optimaal te laten stromen. Yin yoga lessen brengen een diep innerlijke rust.

Op de pagina Rooster & Prijzen lees je wanneer Sam Yin Yoga geeft.