In de zomer eten we graag verschillende hartige taartjes. Het is eenvoudig klaar te maken, met weinig ingrediënten heb je toch een verrassend resultaat en het is een feestje om te eten. Deze week probeerden we de taart met spinazie en geitenkaas. Spinazie is rijk aan ijzer, mineralen en voedingsvezels, maar bevat ook nitraat wat je gezondheid kan schaden als je er te veel van binnen krijgt. Eet het daarom niet vaker dan 2 keer per week.
Bodem
200 gram speltmeel
100 gram kokosolie
2 eieren
Keltisch zeezout
Of diepvriesdeeg voor hartige taart als je het gemakkelijk wilt.
Vulling
500 gram spinazie (bij voorkeur wilde spinazie)
1 tomaat
1 (rode) ui
1 teentje knoflook
pijnboompitjes
zachte geitenkaas
Verwarm de oven voor op 200 graden. Meng de speltmeel, kokosolie, eieren, en zout door elkaar en kneed er een bal deeg van. Bewaar dit deeg in de koelkast zodat het iets harder kan worden. Verwijder eventueel harde delen van de spinazie. Hak de spinazie en de knoflook klein, snijd de tomaat in plakjes en de ui in ringen. Wok de spinazie kort op hoog vuur. Doe bakpapier in een taartvorm en bekleed de taartvorm met het deeg. Maak een klein opstaand randje voor de inhoud. Verdeel de spinazie, tomaat, ui en knoflook over de bodem. Strooi hier pijnboompitjes over en verdeel tot slot de geitenkaas over het mengsel. Breng het mengsel vervolgens op smaak met peper en Keltisch zeezout. Bak de plaattaart 30 minuten in de oven.
&JOY!