HERFSTIGE FRITTATA

by enjoyamersfoort 19 sep 23

Frittata hebben we ontdekt op ons favoriete eiland Ibiza. Elke keer dat we naar het eiland gaan, logeren we bij Ava & Anil in een geweldig apprtement. Ava & Anil hebben het leven in Nederland al jaren geleden ingeruild voor een leven op het Spaanse eiland. Logeren bij hen is altijd een feestje! Op een warme zomerse avond waren we met Ava aan het borrelen in de tuin, toen Anil ons allemaal verraste met een eigengemaakte Spaanse frittata. Eenvoudig, puur, maar enkele ingredienten, simpel en zoooo lekker! Deze herfstige variant met een stevige bite hebben we recent nog gegeten en we waanden ons stiekem weer even in Spanje…

Ingredienten (voor 2 personen)

4 (bij voorkeur biologische) eieren
1 ui in stukjes
2 teentjes knoflook in stukjes
Geraspte kaas (zoveel als je lekker vindt)
1 grote zoete bataat in blokjes
Cherry tomaatjes in 2-en gesneden (ook hiervoor geldt: zoveel als je lekker vindt)
Courgette in schijfjes (en ook hiervoor geldt hetzelfde)
100 gram chorizo

Klop de eieren en voeg hier een scheut (rauwe) melk aan toe. Voeg peper, zout en allerlei kruiden naar keuze toe. Spatel tot slot de gerapste kaas aan het eimengsel toe. Bak daarna de de ui, de knoflook en de bataat in (kokos)olie. Voeg na 10 minuten het eimengsel toe en gooi hierin de cherry tomaatjes, de courgetteschijfjes en de chorizo. Bak dit eimengsel zo’n 20 minuten op laag vuur met een deksel op de pan. De frittata hoeft niet gedraaid te worden. Eet dit heerlijke pure gerecht met wat brood of een lekkere groene salade. Geniet ervan!