HOE DRINK JIJ JE KOFFIE HET LIEFST?

by enjoyamersfoort 19 sep 23

Een heerlijke robuuste koffie met schuimende melk nadat ik mijn yin yogales heb gegeven. Of ‘s avonds na het eten voordat ik mij klaar maak voor het geven van mijn flow yogales! En dan drink ik het liefst een cappuccino of latte macchiato. Dat is nu echt mijn eigen guilty pleasure. Jarenlang was een filterkoffie op oploskoffie (zeker tijdens onze kampeervakanties) meer dan prima voor mij, maar inmiddels ben ik toch echt verslaafd aan die mooie Italiaanse varianten.

En dan de melk of het schuim van deze mooie koffies. Persoonlijk drink ik in mijn koffie rauwe melk van biologische koeien. Van de pakken melk uit de supermarkt kreeg ik slijmvorming in mijn keel en voelde ik mij leeg en gelijktijdig opgeblazen. Sinds ik rauwe melk drink heb ik daar geen last meer van. Maar wellicht kies jij bij voorkeur voor plantaardige alternatieven als biologische haver-, amandel- of sojamelk. Voor iedereen een eigen guilty pleasure :). Maar welke is die van jou? Ik praat vaak met mensen die zeggen ‘met hun hoofd’  te eten en drinken. Ze lezen van alles in verschillende media over wat wel en niet goed is voor de mens en laten zich door die artikelen leiden, of raken hopeloos verdwaald in het bos van artikelen die elkaar zo nu en dan ook nog eens tegen spreken. Vor mij bleek de ultieme proef om de verschillende melkvarianten te proberen. En dat is nu precies het advies wat ik ook aan jou wil geven. Je lichaam is prima in staat aan te geven wat goed is voor jou. Luister naar je lichaam. Hoe sta jij op in de ochtend? Ben je moe of juist energiek. Hoe gaat het met je energieniveau gedurende de dag? Hoe is je stoelgang? Heb je regelmatig klachten als hoofdpijn of een opgeblazen gevoel? Door regelmatig in dialoog te zijn met jezelf, je eigen lichaam ben je in staat keuzes te maken die passen bij jou. Die wijsheid zit namelijk al in jou. Hoe prachtig is dat!