Het is weer tijd voor SOEP! Vers dan wel natuurlijk, zonder pakjes of zakjes. Altijd handig om enkele bakjes in de diepvries te bewaren, zeker op de dagen dat we (taiji- en yoga)les geven. Vandaag is het een lekkere courgettesoep geworden. Onze soep heeft eigenlijk altijd een basis die hetzelfde is en daar omheen fantaseren we het een en ander, net waar we zin in hebben. Voor deze courgettesoep hebben we het volgende gebruikt:
Ingredienten:
– 2 (voor ons biologische) courgettes;
– 2 uien;
– 2 teentjes knoflook;
– eetlepel mosterd;
– theelepel paprikapoeder;
– anderhalve liter kippenbouillon.
De cougettes, uien en knoflook worden in kleine stukjes gesneden. Doe in een pan wat kokosolie en wok hierin de ui en knoflook. Doe hier de courgetteblokjes bij en kort hierna de mosterd. Wok het geheel zo’n 5 minuten en smoor het met de kippenbouillon. Deze kan je vers maken en invriezen, maar vanavond hebben we een beetje gesmokkeld en dus toch een potje gebruikt. De bouillon hebben we wel in een biologische supermarkt gekocht, dus geen e-nummers in onze soep. Voeg de paprikapoeder toe en dan is het een kwestie van laten pruttelen op een middelmatig vuur. Na een half uurtje pureer je de soep glad met een staafmixer en klaar!